ubwiuypulpoh

Re.canto House / Arquitetura27

first_imgArchDaily Projects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/941315/ranto-house-arquitetura27 Clipboard Year:  Juliana Vervloet Do Amaral Roberta Toledo Re.canto House / Arquitetura27 Re.canto House / Arquitetura27Save this projectSaveRe.canto House / Arquitetura27 CopyHouses•Ilha Bela, Brazil “COPY” Manufacturers: América Móveis, Arauco, Caris Soluções em Esquadrias, Catrinque Marcenaria, Consentino, Coral, Debacco, Deca, Demuner Marcenaria, Elettromec, Grill Chef, Madeiras Ecológicas, Maneco Quindere, Matias Brotas Arte Contemporânea, Pedra de Minas, Rusimar Brumol, Sollos, Stampa, Viminas, iluminar ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/941315/ranto-house-arquitetura27 Clipboard Architects: Arquitetura27 Area Area of this architecture project 2019 Photographs:  Felipe Araujo, Camila Santos Manufacturers Brands with products used in this architecture project CopyAbout this officeArquitetura27OfficeFollowProductSteel#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesBrazilPublished on June 10, 2020Cite: “Re.canto House / Arquitetura27” [Re.canto (do eu) / Arquitetura27] 10 Jun 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogAluminium CompositesTechnowoodHow to Design a Façade with AluProfile Vertical ProfilesGlassMitrexSolar GreenhouseMetal PanelsAurubisOxidized Copper: Nordic BrownDoorsEGGERWood Laminate Doors in Molecular Plant Science InstituteStonesCosentinoSurfaces – Silestone® Nebula SeriesWall / Ceiling LightsLouis PoulsenLamp – LP RiplsWood Boards / HPL PanelsBruagRoom Dividers – Partition Wall MDFStonesNeolithSintered Stone – Mar del PlataWindowspanoramah!®ah! SecurityPanels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsMIS Facade PanelCarpetsFabromont AGTextile Floor Covering – Orbital® 07 COLORpunkt®LightsNorka lightingLuminaire – BelfastMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?沉思的艺术之家Re.canto / Arquitetura27是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Save this picture!© Felipe Araujo+ 28Curated by Matheus Pereira Share Project Team:Amanda Lovatti Coelho Koffer, Juliana Moreira Machado , Lucas Dos Santos Costa , Ricardo Da Costa Lopes Oliveira.Decorator:Maria Tereza Do Amaral NaderLandscape:Sinthia FerrariCollaborators:Ricardo ZivianiCity:Ilha BelaCountry:BrazilMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Felipe AraujoRecommended ProductsWoodLunawoodThermowood FacadesDoorsdormakabaEntrance Doors – Revolving Door 4000 SeriesEnclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – LarcoreEnclosures / Double Skin FacadesRodecaRound Facade at Omnisport Arena ApeldoornText description provided by the architects. A 120m² haven with a large living room, wine cellar, contemplative kitchen and a backyard. The name of the environment carries its essence, Re.canto (of the self). It was designed to be a space of connection.Save this picture!© Felipe AraujoSave this picture!Plan. Tainã Ruy – RegradesignSave this picture!© Camila SantosA “hidden refuge”, its doors are always open to free spirits who seek to transform and reinvent themselves. The works of art by renowned contemporary artists make up the decor and contrast with the modernist style of the artist Dionísio del Santo.Save this picture!© Felipe AraujoIn the furniture, the same dynamic of mixing the contemporary, such as the Amorfa table by architect Arthur Casas, with the original Ouro Preto armchairs by Jorge Zalszupim and the original MP41 armchair by Lafer. The reframing of objects is also present, the Firm believes that houses need to tell the story of their dwellers.The living room has few covering materials, enriching each chosen material. The use of Pau Ferro from Arauco evokes the past and the sophistication of Brazilian design, covering the back wall and the ceiling, creating a single block. The sloping roof intensifies the notion of shelter, gradually decreasing the 4.5m ceiling. On the side walls, protection screens were used, which brought an unusual texture and intensified the symbolisms used in the project, walls of protection. All furniture, including the large bookcase, also uses the same laminate. On the shelf, many books permeate works of art and objects full of memories and attachments. Among them, the wall clock used next to an eye, making an almost surreal composition.The cellar is an intimate and playful environment. The space has a ceiling and one of it surfaces covered by a silver mirror where the sculpture “Le Vita 07” by Estudio Manus floats in the air. On the floor, the shadow of the floating sculpture is projected on the pieces of soapstone.Save this picture!© Camila SantosSave this picture!Section. Tainã Ruy – RegradesignSave this picture!© Camila SantosSoapstone is used in the Seixo handles designed by the Firm, in the water bank of the external area and also in the fish sculpture made by artisans from Minas Gerais, which floats in the waters. On the deck, we opted for ecological gray-toned wood.Save this picture!© Felipe AraujoBetween the living room and the balcony, PVC frames were used allowing a great integration between the room and the external space. Along the sliding doors, vertical slats in dyed wood were installed filtering the sun rays, allowing a gradually lighted space.Save this picture!© Felipe AraujoIn the contemplative kitchen, the large tree canopy embraces the wooden table, an aged jackfruit tree top next to the cooking island in Dekton, both protected from the elements by the laminated glass covering. The leaves of the trees function as a large natural screen allowing rays to arrive in a delicate and pleasant way.Save this picture!© Felipe AraujoThe workbench made inside a soapstone portico maintains the connection of the use of materials.Nature connects to architecture, an affectionate and functional landscaping with a vegetable garden and grass designed by landscape architect Sinthia Ferrari along architecture27. Further down, a water bank joins the sea and points to infinity. José Carlos Vilar’s sculpture balances the linearity of the water with the tree, giving shade to a contemplative hammock that hangs in the air.Project gallerySee allShow lessMass Virtual Photography GalleryExhibition OpeningES House / Altamarea arquitecturaSelected Projects Share Lead Architects: Area:  1291 ft² Year Completion year of this architecture project Houses Brazil “COPY” Photographslast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *