ubwiuypulpoh

Haus am See – House by the Lake / Jurek Brueggen + Kosa Archit…

first_img Projects “COPY” Photographs:  Jurek Brüggen Manufacturers Brands with products used in this architecture project Jurek Brüggen, Sebastian Sailer Project gallerySee allShow lessSteven Holl’s Czech Concert Hall is an “Instrument in its Case”Architecture NewsDS+R and Neiheiser Argyros Design New Linear London ParkArchitecture News Share Haus am See – House by the Lake / Jurek Brueggen + Kosa ArchitectsSave this projectSaveHaus am See – House by the Lake / Jurek Brueggen + Kosa Architects Save this picture!© Jurek Brüggen+ 26Curated by Paula Pintos Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/920643/haus-am-see-nil-house-by-the-lake-jurek-brueggen-plus-kosa-architects Clipboard Architects: Jurek Brueggen, Kosa Architects Area Area of this architecture project Manufacturers: GRAPHISOFT, Eins und Viele Photographs Area:  150 m² Year Completion year of this architecture project CopyAbout this officeJurek BrueggenOfficeFollowKosa ArchitectsOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesWerderGermanyPublished on July 10, 2019Cite: “Haus am See – House by the Lake / Jurek Brueggen + Kosa Architects” 10 Jul 2019. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogFaucets / SinkshansgroheKitchen SinksGlass3MSun Control Window Film in MarkthalPartitionsSkyfoldIntegrating Operable Walls in a SpaceRetractable StructuresShadeFXRetractable Canopies in Beverly HillsPanels / Prefabricated AssembliesIsland Exterior FabricatorsSpecialty Facade SystemsWoodSculptformTimber Tongue and Groove CladdingSkylightsVELUX CommercialLonglight 5-30° – Modular SkylightsBars / Wire / MeshJakobWebnet – Sports NetSuspension SystemsMetawellAluminum Panels for Ceiling SailsMineral / Organic PaintsKEIMTiO2-free Mineral Paint – Soldalit®-ArteHanging LampsLuminisPendant Lights – HollowcoreHandicap BathroomAamsco Lighting, Inc.Mirror-Lux LED Illuminated MirrorMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Haus am See – House by the Lake / Jurek Brueggen + Kosa Architects Products translation missing: en-US.post.svg.material_description CopyHouses•Werder, Germany “COPY” Year:  ArchDaily Products used in this ProjectRenders / 3D AnimationGRAPHISOFTVirtual Building Software – Archicad 22Save this picture!© Jurek BrüggenSurroundings. On the highest point of Werder Island, near Berlin, are four buildings of very different styles: a Neo-Gothic Belvedere, an Art-Deco villa, a stable building with an attached Neo-Classical facade, as well as a bungalow from the German Democratic Republic (East Germany) era on the neighboring property. The Haus am See is situated on a slope facing the river Havel. Nestled in between the four other houses, it tells the story of a stone found, as it has always been, without style or form, which has been converted into a house. The stone is a hollowed-out concrete body into which openings have been cut.Save this picture!© Jurek BrüggenSave this picture!Plans – SummerSave this picture!© Jurek BrüggenExpansion concept. In contrast to the solid concrete block, the rest of the structures are made of wood. All the construction materials remain visible. Free-standing partition walls made of wood subdivide the interior and wooden window frames protect against the weather. A wooden pavilion has been placed on the roof. The surrounding terrace offers a view of the passing Havel river. A wooden staircase, which also serves as a bookshelf, connects both floors. The large sliding doors provide access to the stone outdoor pool and the garden which slopes down to the river.Save this picture!© Jurek BrüggenSeasonal concept. The Haus am See is used differently depending on the season. In winter, the residents retire to the garden floor. In summer, the pavilion and terrace are added, doubling the living space. The mobile kitchen moves with the residents. Folding doors open the pavilion in the warmer months and close it during the colder seasons. A horizontal sliding window separates the pavilion from the garden level in winter. Condensing the living space in winter saves resources, construction and heating costs. The insulation is reduced to the garden level. The northern, eastern and western sides are buried in the slope. The earth layer provides the house with additional insulation.Save this picture!© Jurek BrüggenThe waste heat from below makes it possible to use the pavilion as a conservatory for plants in the colder seasons. The closed, unheated room then serves as an extra layer of insulation for the garden floor. The seasonal living concept brings a millennia-old cultural technique into the present day. In contrast to conventional energy-saving houses, which isolate themselves from their surroundings, it shows how we can effectively conserve resources while living sustainably in connection with the environment. The seasonal concept is a strategy for sustainable living in a time of excessive insulation regulations. Lead Architects: 2018 Germany ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/920643/haus-am-see-nil-house-by-the-lake-jurek-brueggen-plus-kosa-architects Clipboard Houseslast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *