Living Knot / Polymur

first_img Living Knot / Polymur Save this picture!© Kyungsub Shin+ 58 Share Living Knot / PolymurSave this projectSaveLiving Knot / Polymur CopyHouses•Gangneung, South Korea ArchDaily Projects Structural Engineer:Seojin GujoM&E Engineer:Woojin GeonchangArchitect In Charge:Homin Kim, Chris Yoo, Heekyung Mun, Sangki Lee, Wonil Kim, Suki Kwon, Chawon GoDesign Team:Suki Kwon, Heekyung Mun, Sangki Lee, Wonil Kim, Chawon GoCity:GangneungCountry:South KoreaMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Kyungsub ShinRecommended ProductsMetallicsSculptformClick-on Battens in Ivanhoe ApartmentsMetallicsTECU®Copper Surface – Classic CoatedWindowsRabel Aluminium SystemsMinimal Casement Windows – Rabel 8400 Slim Super Thermal PlusWindowsOTTOSTUMM | MOGSWindow Systems – BronzoFinestra B40Text description provided by the architects. This small private residence situated in a rural agricultural village of Gangneung. The slightly elevated site on the start of a hill enjoys an almost panoramic view of the surrounding which is dominated by local mountainscape. Started by investigating a way in which Korean traditional villas forming intimate relationships to the external spaces from each room, the design of this house tries to emulate this relationship between interior and exterior throughout the building. In traditional Korean villas, the organisation of the building uses linear volumes to maximise the contact with external spaces. In this house linear volumes are used to create simple two storey building, two bands of volumes forming a knot, and throughout the house multiple frames of views of outside to different directions are introduced and access to the exterior spaces are provided from every room. The two rings of volumes which is sharing the circulation space of the house functionally separates the private living spaces to the more public area within the house. The exterior of these two bands are distinguished by different materiality as well. Also this ring of volumes creates outside spaces that are interwoven into the building forming terraces, courtyard and gardens.Save this picture!© Kyungsub ShinIn this house, double loops are introduced as a device for carrying the property of either ‘typical’ or ‘a-typical living’ that is categorized according to its domestic use. The one relates to more private functions such as bedroom, kitchen, bathroom etc. whereas the other does to more semi-private uses like guestroom, gallery, tea room and so on. By means of combining them without diminishing their own characteristics, the dynamic relationship between them has been established for constructing totality of living. In the design process, the interaction between them produces a certain indeterminacy which triggers spontaneous use of space.Save this picture!© Kyungsub ShinAs an actualization process, loops are unfolded to the bands corresponding to spatiotemporal sequence of activities. They are utilized for coding information as a medium to absorb programmatic requirements, according to which each activity in the band were translated into width, depth and height of space. Eventually, the coded bands are folded back to loops, which are interlinked to be a totality of living.Save this picture!First Floor PlanProject gallerySee allShow lessHouse in Muko / FujiwaraMuro ArchitectsSelected ProjectsLos Faiques Dwellings / DURAN&HERMIDA arquitectos asociadosSelected Projects Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/350126/living-knot-polymur Clipboard ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/350126/living-knot-polymur Clipboard Year:  Architects: Polymur Area Area of this architecture project 2012 Housescenter_img 2012 CopyAbout this officePolymurOfficeFollowProductsWoodConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesGangneungHousesWoodSouth KoreaPublished on March 27, 2013Cite: “Living Knot / Polymur” 27 Mar 2013. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic RoyalGlassMitrexSolar GreenhouseLouvers / ShuttersTechnowoodSunshade SystemsFiber Cements / CementsRieder GroupFacade Panel – Terrazzo BlackStonesCosentinoSurfaces – Silestone® Basiq SeriesIn architectureSikaBuilding Envelope SystemsWoodLunawoodInterior ThermowoodWindowsswissFineLineSliding Windows – EvenMineral / Organic PaintsKEIMBlack Concrete – Concretal®-BlackSuspension SystemsMetawellAluminum Panels for Ceiling SailsDoorsECLISSESliding Door Opening System – ECLISSE Push&PullStonesMarini MarmiNatural Stone – Nuvolato di GréMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream “COPY” Contractor: photographs:  Kyungsub ShinPhotographs:  Kyungsub Shin Photographs Segyung Housing ltd South Korea Area:  16101 m² Area:  16101 m² Year Completion year of this architecture project Year:  “COPY”last_img read more