Trevose House / A D LAB

first_img “COPY” Houses Singapore “COPY” Trevose House / A D LABSave this projectSaveTrevose House / A D LABSave this picture!© Masano KawanaHouses•Singapore Photographs:  Masano Kawana+ 26 Share Architects: A D LAB Area Area of this architecture project Area:  484 m² Photographs ArchDaily CopyProject Team:Liu Yaw Lin WarrenBuilder/ Construction Company:Yenny KusumaCivil And Structural Engineering:CE Consulting EngineersCivil:CE Consulting EngineersStructural Engineering:CE Consulting EngineersCountry:SingaporeMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Masano KawanaRecommended ProductsDoorsGorter HatchesRoof Hatch – RHT AluminiumDoorsC.R. LaurenceCRL-U.S. Aluminum Entice Series Entrance SystemDoorsLibartVertical Retracting Doors – Panora ViewDoorsSaliceSliding Door System – Slider S20Text description provided by the architects. Situated at a corner junction in a lushly planted residential neighbourhood in Singapore, the Trevose semi detached house, although featuring prominently on the street due to its location, is surrounded by mature rain trees and encircled by quiet sidewalks. The architects at AD Lab Pte Ltd were driven by the idea that the building should be a gentle continuation of its surroundings.Save this picture!© Masano KawanaThey aspired to echo and even amplify the beauty and tranquillity of the site with the new building, despite having to displace much of the existing ground level garden in the process. This ambition to extend the spirit of the site, its sense of garden, gentle movement and tranquillity, posed a challenge to the designers given the extensive programmatic requirement of the owners, who live as a large multi-generational family on the site.Save this picture!First Floor PlanThe architects were able to fulfil the ambitious accommodation needs of the owners by creating a highly compact building form with a small courtyard to bring light and air into its centre. In order to replace the displaced garden, they designed a large garden veranda that wraps in a spiralling motion around and up the external facade of the house.Save this picture!© Masano KawanaThis veranda is planted with greenery and visually continues onto the main roof with a green lawn that wraps over the roof forms. This architectural language of encircling green landscape around the building resonates with the quiet planted road verge and sidewalks that wrap around the site.Save this picture!Section AAAside from gently merging the building into the site, these long winding verandas also serve as extensions of the individual rooms and link the various spaces of the house, creating a sense of connectivity where the owners are have a comfortable garden space where they can all meet and come together as a family.Save this picture!© Masano KawanaProject gallerySee allShow lessVilla V / Henner + Roland ArchitectesSelected ProjectsFunny Games: Fuzhou Yimeijia Office / Lin Kaixin Design Co.Selected Projects Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/776437/trevose-house-ad-lab Clipboard Trevose House / A D LAB ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/776437/trevose-house-ad-lab Clipboard Projects CopyAbout this officeA D LABOfficeFollowProductsWoodSteelConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesSingaporePublished on November 07, 2015Cite: “Trevose House / A D LAB ” 06 Nov 2015. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogLouvers / ShuttersTechnowoodSunshade SystemsCompositesMitrexPhotovoltaic Solar Cladding – BIPV CladdingMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic BronzeBathroomsGeberitBathroom Series – ONESkylightsLAMILUXGlass Skylight F100 CircularMetal PanelsTrimoQbiss One in Equinix Data CentreSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Q-ClassAluminium CompositesAmerican MetalcraftAluminum Panels – Decorative Fencing for BridgesPanels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsWater Facade PanelDoorsLinvisibileLinvisibile Concealed Sliding Door | MareaWall / Ceiling LightsiGuzziniExterior Light – WalkyWoodPlycoWood Boards – Birch LaserplyMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?特雷弗斯住宅/ A D LAB是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img read more

Kokonut Building / Riparia

first_imgArchDaily Apartments Photographs:  Tamara UribeProject Team:Laurent Herbiet, Giordana Rojas, Andrés Burguete, Fernanda Romero y Ana BenítezStructural Design:Ing. Enrique MinchacaCity:AkumalCountry:MexicoMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Tamara UribeRecommended ProductsFiber Cements / CementsEQUITONEFiber Cement Facade Panel NaturaFiber Cements / CementsDuctal®Ductal® Cladding Panels (EU)WoodGustafsWood Veneered Wall & Ceiling PanelsWindowsKalwall®Facades – Window ReplacementsText description provided by the architects. In a previously impacted 1,019.54 m² plot with frontal and lateral constraints, a fragmented building was proposed consisting of three volumes that responded to three main factors. The first one, to the trapezoidal geometry of the property, the second one to the surviving trees of the work previously done on the site, and the third one to enhance the views looking out from the property.Save this picture!© Tamara UribeThe 4 meters difference between the street level and the site level already present on site was used as an excuse to be able to build four levels instead of the three that are usually allowed which greatly increased the value of the project.  To the front, a permeable paving stone plaza functions as a parking space and allows rainwater to infiltrate the soil below. A narrow bridge connects the plaza to the main building thus creating an interior lightwell/patio that carefully respects the existing trees and illuminates and ventilates the adjacent apartments in the lower levels.Save this picture!© Tamara UribeThe proposal is divided into 3 volumes, the two side volumes are symmetrical and the central one opens like a fan towards the jungle. The exterior facade is discreet and solid to be able to maintain a certain level of privacy towards the street and to soften the rigidity of the walls a block-lattice was placed in the staircase; This at night is intended to function as a lamp illuminated with warm light. The rear façade is made up of balconies that end in a narrow slab edge.Save this picture!© Tamara UribeSave this picture!© Tamara UribeThe natural material finish was left untouched so that the building ages with dignity and with as little maintenance as possible. A strict logic was used for material placement using only one direction for concrete and the other for cinder block giving each hierarchy and purity. On the lower level, a long rectangular pool with views to the jungle was proposed, while the private amenities were placed at the roof garden level. The side units have stairs to the outside to avoid an overhead structure and save space inside.Save this picture!© Tamara UribeBelow the parking lots is the mechanical room and water tanks with the necessary preparations to harvest and purify rainwater. The geometry of the building itself allows for each unit to have its own corridor, thanks to this, and as per client request, the apartments have 2 doors, one for main access and another to a room that the owner can rent independently as a hotel room. The central unit, having the room facing the jungle, has a wooden lattice door to control the access to the terrace in case the second bedroom gets rented.Save this picture!Floor PlanSave this picture!ElevationSave this picture!© Tamara UribeProject gallerySee allShow lessInternational Graduation Projects AwardStudent CompetitionsCall for Entries: RE-DRAW.03: Fallingwater / Experimental Architecture RepresentationIdeasProject locationAddress:Carretera Federal Cancún – Tulúm, Zona Costera, Km 256.3, 77780 Akumal, Q.R., MexicoLocation to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Share Photographs Kokonut Building / Riparia CopyApartments, Residential•Akumal, Mexico ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/960240/kokonut-building-riparia Clipboard 2021 CopyAbout this officeRipariaOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousingApartmentsBuildingsResidentialOn FacebookMexicoPublished on April 19, 2021Cite: “Kokonut Building / Riparia” [Edificio Kokonut / Riparia] 19 Apr 2021. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodGRP Siding Façade SystemGlassMitrexSolar GreenhouseMetal PanelsAurubisMill Finished Copper: Nordic StandardMetallicsHAVER & BOECKERArchitectural Wire Mesh – MULTI-BARRETTE 8130Enclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsSealantsEffisusGutter Repair – TiteGutter3Aluminium CompositesSculptformAluminium Click-on BattensTiles / Mosaic / GresiteMargresPorcelain Tiles – Linea PrestigeMetallicsRHEINZINKZinc Roof Systems – Click Roll CapsTiles / Mosaic / GresiteTerrealTerracotta Cladding TileDoorsECLISSESliding Pocket Door – ECLISSE UnilateralWindowsJoskoWindows and Sliding Doors – ONE SeriesMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Year: center_img Area:  1427 m² Year Completion year of this architecture project Mexico “COPY” Kokonut Building / RipariaSave this projectSaveKokonut Building / RipariaSave this picture!© Tamara Uribe+ 31Curated by Clara Ott Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/960240/kokonut-building-riparia Clipboard Architects: Riparia Area Area of this architecture project “COPY” Projectslast_img read more